Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Despre clinică Echipă Tratamente Cazuri Tarife Blog Contact

Tratamentul de canal la microscop: ce este si cum poate salva dinții deteriorați

Indiferent de cât de atenți suntem la igiena noastră orală, dinții noștri pot suferi de o varietate de probleme, de la carii și fracturi până la infecții și deteriorări ale rădăcinii. În trecut, aceste probleme dentare ar fi necesitat adesea extracția dinților, dar acum există soluții mai avansate și mai eficiente. Una dintre aceste soluții este reprezentată de tratamentul de canal la microscop.

Deși acest tratament poate suna intimidant, el este, de fapt, o procedură comună și minim invazivă
În esență, tratamentul de canal la microscop implică scoaterea nervului, mai precis curățarea canalului radicular, îndepărtarea țesutului infectat sau deteriorat și umplerea canalului cu un material special pentru a preveni reinfectarea.

Ce este însă cu adevărat special la acest tratament de canal este că la Dental Studio Dr. Leuștean este efectuat cu ajutorul unui microscop specializat
Acest microscop oferă medicului dentist o imagine extrem de detaliată a canalului radicular, permițându-i să localizeze și să îndepărteze cu precizie și eficiență orice țesut deteriorat sau infectat.
În acest articol vom explora ce este tratamentul de canal la microscop, cum este efectuat și cum poate ajuta la salvarea dinților deteriorați și la prevenirea extracțiilor dentare. De asemenea, vom discuta și despre când ar trebui să luați în considerare un tratament de canal la microscop în comparație cu alte opțiuni:

Ce este tratamentul de canal la microscop?

Tratamentul endodontic, denumit și „tratament de canal”, este o procedură medicală frecventă în stomatologie, care se concentrează pe tratarea interiorului dintelui, inclusiv camerei pulpare, sistemului de canale și nervilor. Scopul principal al acestui tratament este de a elimina infecțiile existente și de a proteja dintele de eventuale infecții viitoare, precum și de a efectua un nou tratament în caz de nevoie.

Microscopul endodontic folosit în aceste proceduri oferă medicului dentist o vedere extrem de detaliată și precisă a canalului radicular, ceea ce îi permite să efectueze tratamentul cu mai multă acuratețe și eficiență decât ar fi posibil cu instrumentele și tehnicile tradiționale.

Procedura tradițională de tratament de canal, efectuată de medicul dentist prin examinarea vizuală a canalului, are o rată de succes de aproximativ 50-60%. În schimb, utilizarea unui microscop endodontic poate îmbunătăți semnificativ rata de succes la peste 90%, reducând riscurile asociate atât cu etapa non-chirurgicală, cât și cu cea chirurgicală a tratamentului.

Avantajele tratamentului de canal la microscop față de procedurile tradiționale
În comparație cu procedurile tradiționale de tratament de canal, există o serie de avantaje pentru tratamentul de canal la microscop, printre care:

 • Precizie mai mare: Microscopul oferă o imagine amplificată a interiorului dintelui, permițând medicului endodont să observe cu mai multă claritate detaliile anatomice ale canalelor radiculare și să identifice problemele pe care le-ar putea rata în timpul unei proceduri tradiționale.
 • Rezultate mai bune: Datorită vizibilității îmbunătățite, endodontul poate efectua procedura de curățare a canalelor radiculare mai precis și mai complet, asigurându-se că toate țesuturile afectate sau infectate sunt îndepărtate. Aceasta poate duce la o rată mai mare de succes în tratamentul de canal.

 • Reducerea șanselor de recidivă: Tratamentul de canal la microscop poate reduce riscul de recidivă a infecției sau inflamației la nivelul dintelui, deoarece poate elimina cu mai multă precizie țesutul infectat sau deteriorat care ar putea fi ratat în timpul tratamentului tradițional.

 • Confortul pacientului: Deoarece endodontul poate vedea mai bine interiorul dintelui și poate efectua procedura mai precis, tratamentul de canal la microscop poate fi mai puțin invaziv și mai puțin dureros decât procedurile tradiționale de tratament de canal.

 • Timp de tratament mai scurt: Datorită preciziei îmbunătățite, tratamentul de canal la microscop poate fi mai rapid decât procedurile tradiționale de tratament de canal.

Când este necesar tratamentul de canal la microscop?

Tratamentul de canal la microscop este recomandat atunci când interiorul dintelui (numit pulpa dentară) este infectat sau inflamat. Aceasta poate fi cauzată de mai multe probleme, cum ar fi:

 • Caria dentară: Când caria dentară nu este tratată la timp, poate cauza inflamație sau infecție.
 • Trauma dentară: O lovitură puternică la nivelul dintelui poate cauza deteriorarea pulpei dentare și poate duce la infecție sau inflamație.
 • Deteriorarea vechii plombe: O plombă veche sau o altă intervenție dentară poate să se deterioreze în timp și poate permite bacteriilor să pătrundă în interiorul dintelui.
 • Rădăcină expusă: O rădăcină expusă poate fi cauzată de retracția gingivală sau de alte probleme gingivale și poate permite bacteriilor să pătrundă în interiorul dintelui.

Simptomele care pot indica necesitatea tratamentului de canal la microscop includ:

 • Durere persistentă: Durerea poate fi constantă sau poate apărea în momentul în care presiunea este aplicată asupra dintelui, cum ar fi mestecarea alimentelor.
 • Sensibilitate la căldură și frig: Dintele poate fi sensibil la temperaturi extreme sau la băuturi și alimente reci sau calde.
 • Decolorarea dintelui sau înnegrirea acestuia
 • Umflarea feței: Infecția poate duce la umflarea feței în zona dintelui afectat.
 • Reapariția durerii la un dinte tratat în trecut

Așadar, tratamentul de canal la microscop este o opțiune modernă și eficientă pentru tratarea dinților deteriorați și infectați. Utilizarea microscopului în timpul procedurii poate ajuta medicul endodont să ofere un tratament mai precis și mai confortabil pentru pacient.
În cazul în care ai nevoie de tratament de canal sau suspectezi că ai o problemă la nivelul dinților, îți recomandăm să programezi o consultație la Dental Studio Dr. Leuștean, unde vei beneficia de servicii stomatologice de înaltă calitate, realizate de un medic specialist cu experiență în utilizarea microscopului endodontic. Nu amâna tratamentul și contactează-ne astăzi pentru a beneficia de o evaluare profesională a stării tale dentare!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.