Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Despre clinică Echipă Tratamente Cazuri Tarife Blog Contact

Ortodonție

Tratamentul anomaliilor maxilare este specialitatea ortodonției, care poate fi adresată la copii, adolescenți și adulți.

 

Tratamentul ortodontic este o procedură de realiniere a dinților, de ameliorare a înghesuirii arcadei sau de închidere a spațiilor dentare cauzate de pierderea unuia sau mai multor dinți, precum și de anodontoză.

 

Recomandăm ca prima consultație cu un ortodont să fie făcută la vârsta de 5-6 ani pentru a evita efectele negative pe termen lung ale alinierii neuniforme a dinților.

 

În urma unui control de rutină, ar putea fi descoperite mai multe probleme cheie în ceea ce privește dezvoltarea dinților și corectate din timp, astfel evitând viitoare afecțiuni dentare complexe.

aparat dentar Bucuresti, clinica stomatologica Dr. Leustean, stomatologie Bucuresti

Dacă vă doriți ca zâmbetul dumneavoastră să fie perfect, aparatele dentare sunt soluția ideală. Tratamentul este sigur, nu cauzează durere sau disconfort, iar la final vă puteți bucura de zâmbet perfect!

Aparatele mobile sunt indicate, în functie de caz, pacienților cu vârste cuprinse intre 6 și 11 ani, acționând asupra dinților temporari și definitivi, în special în perioada dentiției mixte, atunci când dinții definitivi încep să îi înlocuiască pe cei temporari.

 

Acțiunea terapeutică a aparatelor ortodontice mobile se monitorizează de catre medicul ortodont prin programarea pacientului la fiecare 30 zile.

 

Aparatele dentare mobile sunt recomandate pacienților cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, care prezintă o dentiție temporară și permanentă, în special în etapa dentiției mixte, când dinții permanenți încep să-i înlocuiască pe cei temporari.

 

La fiecare 30 de zile, ortodontul analizează efectele terapeutice ale aparatelor ortodontice mobile, prin întâlnirile stabilite la cabinetul stomatologic.

 • Ce sunt, așadar, aparatele dentare?

Un aparat dentar este un sistem pe care ortodontul îl folosește pentru a muta dinții în alinierea corectă și pentru a schimba dinamica și relația dintre ei în vederea obținerii unui rezultat funcțional și estetic.

 

Aparatele dentare sunt utilizate în stomatologie, domeniul stomatologiei care se concentrează pe diagnosticarea, prevenirea și corectarea malformațiilor dentare și faciale.

 

Aceasta se concentrează pe studiul și tratamentul malocluziilor (mușcături greșită), care pot fi cauzate de alinierea incorectă a dinților sau de incorcodanța arcadelor.

 

Aparatele dentare (ortodontice sau ortopedice) sunt aplicate pentru a corecta defectele dinților și oaselor prin deplasarea acestora în poziția corespunzătoare.

Cine poate beneficia de tratamentul cu aparat dentar?

Aparatul dentar este potrivit pentru persoanele de toate vârstele, astfel încât nu există un lucru ca fiind "prea târziu" atunci când vine vorba de îmbunătățirea dinților. Dacă sunteți sau nu un candidat bun pentru aparatul dentar depinde de starea dinților, de starea dumneavoastră generală de sănătate și de problema pe care doriți să o corectați.

 

Așadar, important de cunoscut este faptul că există două tipuri de aparate dentare, fiecare fiind soluția ideală de tratament pentru anumite tipuri de afecțiuni orale. Medicul stomatolog este cel care, în urma controlului amănunțit, vă va putea spune cu exactitate care este cel potrivit cazului dumneavoastră stomatologic.

 

Aparatele dentare mobile:

 • Ideale pentru copii și adolescenți, în cazul dentiției temporare
 • Acest tip de aparat dentar nu poate modifica malformațiile dentare complexe
 • Așa cum spune și numele, poate fi dat jos atunci când este nevoie, în timpul meselor sau a igienizării dentare
 • Tratamentul este, de obicei, mai scurt, acest tip de aparat fiind folosit pentru cazurile stomatologice mai puțin grave
 • Oferă rezultate uimitoare, alinierea perfectă a dinților
 • Dacă tratamentul este respectat conform recomandărilor medicului stomatolog, nu vor exista probleme dentare viitoare care pot afecta aspectul estetic al zâmbetului

 

Aparatele dentare fixe:

 • Aceste aparate sunt activate de către medicul stomatolog
 • Reprezintă un tip de procedură permanentă. Așa cum numele anunță, aparatul dentar fix nu poate fi scos pe toată perioada tratamentului ortodontic
 • Timpul de tratament poate varia între 12-24 de luni, acest lucru depinde, în definitiv, de gravitatea anomaliei dentare cu care vă confruntați
 • Oferă, de asemenea, rezultate de succes!

 

Îngrijirea dinților în timpul tratamentului cu aparat dentar

Puteți influența rezultatul tratamentului dumneavoastră ortodontic, doar cu o îngrijire adecvată. Puteți contribui la asigurarea faptului că dinții dvs. sunt în stare excelentă după procedură.

 

Important este să acordați o deosebită importanță următoarelor aspecte:

 • Respectați periajul, folosirea aței dentare și controalele regulate la cabinetul medicului stomatolog, pentru a observa evoluția modificărilor;
 • Igienizarea este deosebit de importantă. Din cauza resturilor alimentare care pot rămâne între brackeți se poate forma placa bacteriană și tartrul, care pot conduce spre probleme complexe.
 • De asemenea, vizitele la cabinet sunt foarte importante, deoarece aparatele dentare au nevoie de ajustare, care se realizează la interval de 4 până la 6 săptămâni;
 • Urmați întocmai recomandările medicului ortodont;
 • Aveți atenție la sfaturile legate de alimentele pe care ar fi indicat să le evitați în timpul purtării aparatului dentar;
 • Purtați, la finalul tratamentului, retainer-ul sau gutiera, pentru a împiedica recidiva.

Aparatul dentar Invisalign

Invisalign este un nou tip revoluționar de tratament dentar care îndreaptă dinții fără a fi nevoie de fire metalice sau de suporturi dure. Acest tip de aparat este confortabil, transparent și detașabil, care ajută la conturarea unui zâmbet complet, fără a afecta activitatea socio-profesională a pacientului.

 

Sistemul Invisalign utilizează tehnologia avansată de imagistică computerizată 3D pentru a proiecta planul de tratament, de la poziția inițială a dinților pacientului până la atingerea rezultatului final dorit.

 

 • Ce diferențiaza Invisalign de alte tipuri de aparate?

 • Aparatul dentar Invisalign este 100% personalizat, individual pentru fiecare caz stomatologic.
 • Oferă o precizie excelentă, fiind proiectat și realizat utilizând tehnologia digitală.
 • Un alt avantaj al acestui tip de aparat dentar este că poate fi îndepărtat în orice moment de către pacient, fără a fi nevoie de intervenția medicului.
 • Aliniatorii sunt invizibili, detașabili și confortabili. Aceștia se schimbă la un interval de două săptămâni, deplasând treptat dinții către poziția proiectată.
 • Igienizarea se poate realiza ușor și nu este nevoie de reguli speciale de respectat.
 • Pacientul nu are restricții în ceea ce privește alimentele consumate. Aliniatorii se vor scoate înainte de masă și se vor repune ulterior.

Cine poate beneficia tratamentul de indreptare a dintilor cu aparat dentar invizibil Invisalign?

Aparatele dentare invizibile sunt o opțiune excelentă pentru persoanele care doresc aspectul și estetica îngrijirii dentare obișnuite fără a avea la vedere bracketurile metalice.

 

Invisalign este o opțiune excelentă pentru adolescenții cu dinți strâmbi.

 

Adolescenții care aleg această metodă vor obține zâmbetul lor perfect rapid și ușor.

 

Aliniatorii Invisalign sunt perfecți pentru adulții care doresc să beneficieze de un tratament ortodontic discret, care nu va avea un impact negativ asupra relațiilor sociale sau profesionale.

aparat dentar Bucuresti, ortodontie Bucuresti, clinica stomatologica Dr. Leustean

Oferă zâmbetului tău îngrijirea pe care o merită!

Gama variată de tratamente de calitate, profesionalismul și anii de experiență în tratarea cazurilor stomatologice complexe, ne ajută să rămânem Artiștii Zâmbetului Tău.