Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Despre clinică Echipă Tratamente Cazuri Tarife Blog Contact

Profilaxie

Profilaxia dentară este o procedură care previne dezvoltarea cariilor dentare și a bolilor parodontale. De asemenea, previne progresia acestor afecțiuni odată ce acestea au apărut.

 

Profilaxia constă într-un set de proceduri menite să prevină cariile dentare, bolile gingivale și alte complicații.

 

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura de sănătatea orală este să mențineți o bună igienă dentară.

 

Profilaxia dentară are 2 roluri: prevenirea împotriva cariilor și a progresiei sau complicațiilor bolii parodontale.

Menținerea sănătății orale este o prioritate pentru bunăstarea dumneavoastră, deoarece multe boli se dezvoltă fără durere în stadiile incipiente.

Microbii și bacteriile, alimentele bogate în zaharuri sau carbohidrați și calitatea țesuturilor sunt cei trei factori care influențează apariția cariilor și a bolii parodontale.

 

Păstrarea dinților curați este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru dumneavoastră, deoarece va ajuta la prevenirea apariției unor probleme dentare viitoare.

 

Placa bacteriană se acumulează pe suprafețe după fiecare masă și, dacă aceasta nu este îndepărtată printr-un proces activ de periaj, atunci se poate forma tartrul.

 

Controalele regulate sunt foarte importante pentru a menține o bună igienă dentară și pentru a preveni probleme grave, cum ar fi bolile gingivale, care ar putea duce la alte afecțiuni.

 

 

 • Detartrajul este procesul de îndepărtare a plăcii și a tartrului cu ajutorul unor instrumente manuale sau a unor dispozitive specifice de detartraj sonic sau cu ultrasunete.
 • Periajul profesional este cel mai bun mod de a vă asigura că dinții dvs. sunt cât se poate de albi și cu un aspect de încredere. Este un proces care îndepărtează placa bacteriană de petele dificile sau decolorările de pe smalțul dentar, lăsându-vă cu un zâmbet mai strălucitor. Dentistul va folosi instrumente manuale în timpul acestei proceduri.
 • Sigilarea șanțurilor și fosetelor preîntâmpină stagnarea microbilor și a plăcii dentare.
 • Fluorul mineral este folosit pentru a întări dinții, făcându-i mai rezistenți împotriva efectelor cariilor.
 • Fumatul și consumul de alcool au numeroase efecte negative asupra sănătății orale. Este bine cunoscut faptul că fumatul favorizează decolorarea dinților, ceea ce poate duce și la acumularea plăcii dentare.
 • Multe dintre alimentele bogate în zahăr și carbohidrați pe care le consumăm zilnic sunt surse mari pentru bacteriile din placa bacteriană. Prin reducerea aportului în aceste elemente puteți reduce apariția unei viitoare probleme dentare.

Profilaxia în cabinetul stomatologic

Înainte de a începe igiena dentară propriu-zisă, pacienții sunt verificați pentru depunerile de placă și tartru cu ajutorul unor bureți speciali, impregnați cu un revelator. Această verificare în cabinet îi ajută să știe care sunt zonele care trebuie curățate temeinic atunci când se periază acasă, astfel încât să obțină rezultate mai bune în urma eforturilor lor în afara cabinetului nostru.

 

Tartrul

 • Pentru a îndepărta tartrul, medicul stomatolog va folosi dispozitive cu ultrasunete bazate pe bucle metalice de diferite forme care ajută la dislocarea blocurilor de tartru, atât cele supragingivale cât şi cele subgingivale.
 • Întreaga procedură se bazează pe mișcări de vibrații produse de ultrasunete, care intră în contact cu suprafața blocurilor de tartru. Aceste vibrații fac ca blocul de tartru să se desprindă de pe toate suprafețele, fără a vă deteriora nici structurile dentare, nici pe cele gingivale.

 

Detartrajul

 • Este o procedură prin care medicul stomatolog va îndepărta cantitatea de tartru de pe dinți și de pe suprafețele interdentare.
 • Detartrajul este un tratement nedureros și foarte important pentru menținerea unui igiene orale corespunzătoare.
 • Mai mult, acesta este o procedură non-invazivă, care nu afectează structura dentară.

 

Periajul profesional

 • Periajul profesional se face cu o perie circulară și o pastă abrazivă specială.
 • Procedura poate fi comparată cu utilizarea unei periuțe de dinți electrice acasă, executate însă mai profesional în cabinetul medicului stomatolog.

 

Air-flow

 • Air-flow-ul dentar este o modalitate de a vă curăța dinții.
 • Funcționează prin generarea unui jet de aer combinat cu bicarbonat de sodiu, care acționează atât ca agent abraziv pentru curățarea suprafețelor, dar le și lustruiește în același timp datorită proprietăților sale naturale de albire.
 • Este utilizat la sfârșitul igienei dentare realizată în cabinetul medicului stomatolog, după detartraj și periajul profesional.
 • Acesta este conceput pentru a completa procedurile anterioare prin îndepărtarea eficientă a petelor și depunerilor de placă dentară situate în zone greu accesibile.

 

 

Oferă zâmbetului tău îngrijirea pe care o merită!

Gama variată de tratamente de calitate, profesionalismul și anii de experiență în tratarea cazurilor stomatologice complexe, ne ajută să rămânem Artiștii Zâmbetului Tău.