Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Despre clinică Echipă Tratamente Cazuri Tarife Blog Contact

Cea mai bună metodă de albire a dinților: cum să obții un zâmbet strălucitor în câteva minute

Indiferent de vârstă sau profesie, un zâmbet strălucitor este întotdeauna un atu valoros în orice situație. Însă, chiar și cei care au o igienă orală impecabilă se pot confrunta cu probleme de decolorare a dinților din cauza obiceiurilor alimentare sau a consumului de băuturi precum cafeaua, vinul roșu sau ceaiul. În astfel de situații, una dintre cele mai eficiente și rapide metode de albire a dinților este cea realizată în cabinetul stomatologic.

            În acest articol îți vom oferi informații utile despre cea mai bună metodă de albire a dinților în cabinet, astfel încât să obții un zâmbet strălucitor în câteva minute.

Ce este albirea dentară?

Albirea dentară este o procedură stomatologică care are ca scop îndepărtarea petelor și decolorărilor de pe suprafața dinților, în vederea obținerii unui zâmbet mai alb și mai strălucitor. Această procedură se realizează în cabinetul stomatologic, sub supravegherea unui medic stomatolog calificat.

Procedura de albire dentară în cabinet implică aplicarea unei substanțe pe suprafața dinților, de obicei peroxid de hidrogen, care ajută la îndepărtarea petelor și decolorărilor. Aceste substanțe chimice acționează asupra smalțului dinților, penetrând stratul exterior pentru a ajunge la stratul interior al dinților, numit dentină. Aici, substanțele reacționează cu pigmenții care cauzează decolorarea dinților și îi îndepărtează.

În general, procedura de albire dentară în cabinet durează între 30 și 60 de minute și poate fi efectuată într-o singură ședință, în funcție de gradul de decolorare al dinților și de obiectivele pacientului.

Care sunt cauzele care provoavă îngălbenirea dinților?

Există mai multe cauze care pot provoca îngălbenirea dinților, inclusiv:

 • Alimente și băuturi: Unele alimente și băuturi precum cafeaua, ceaiul, vinul roșu, cola, băuturile carbogazoase, sosurile de soia, fructele roșii și dulciurile pot păta sau colora smalțul dinților, provocând astfel îngălbenirea acestora.
 • Fumatul: Tutunul conține substanțe chimice care pot pătrunde în smalțul dinților și provoca decolorarea și îngălbenirea acestora.
 • Îmbătrânirea: Pe măsură ce îmbătrânim, smalțul dinților se subțiază și se erodează, ceea ce face dinții mai vulnerabili la îngălbenire și decolorare.
 • Antibioticele și alte medicamente: Unele antibiotice și alte medicamente pot afecta culoarea smalțului dinților și pot provoca îngălbenirea acestora.
 • Traume dentare: Traumele dentare, cum ar fi loviturile sau fracturile dentare, pot afecta smalțul dinților și pot cauza îngălbenirea acestora.
 • Boli și afecțiuni dentare: Unele boli și afecțiuni dentare, cum ar fi cariile, boala parodontală și alte probleme ale gingiilor, pot provoca îngălbenirea dinților.

Cum să te pregătești pentru o procedură de albire a dinților în cabinet?

Pregătirea adecvată înainte de o procedură de albire a dinților în cabinet poate ajuta la obținerea celor mai bune rezultate. Iată câteva lucruri importante pe care ar trebui să le faci pentru a te pregăti pentru o astfel de procedură:

 • Discută cu medicul tău stomatolog - înainte de a lua decizia de a face o albire dentară în cabinet, trebuie să discuți cu medicul stomatolog. Acesta va putea să îți ofere informații și recomandări privind procesul.
 • Realizează o examinare dentară - medicul stomatolog ar trebui să efectueze o examinare dentară înainte de a efectua procedura de albire a dinților în cabinet. Acest lucru va ajuta la detectarea oricăror probleme dentare sau gingivale care ar putea afecta procedura și la stabilirea unui plan adecvat de tratament.
 • Îngrijește-ți dinții și gingiile - înainte de procedură, trebuie să te asiguri că dinții și gingiile tale sunt sănătoase și curate. Acest lucru ar trebui să includă o igienă orală adecvată, cum ar fi periajul regulat și utilizarea aței dentare, precum și o vizită recentă la medicul stomatolog pentru o igienizare profesională.
 • Evită consumul de alimente și băuturi care pătează dinții - înainte de procedură, ar trebui să eviți consumul de alimente și băuturi care pot cauza pete pe dinți, cum ar fi cafeaua, ceaiul, vinul roșu, sosurile de soia și fructele roșii. Acestea pot interfera cu eficacitatea procedurii de albire a dinților.

Care sunt efectele albirii dentare realizate în cabinetul stomatologic?

Efectele albirii dinților în cabinet sunt vizibile imediat după procedură și pot fi semnificative. Dinții vor arăta mai albi și mai strălucitori, iar aceste efecte pot dura de la câteva luni la câțiva ani, în funcție de metoda de albire folosită, de obiceiurile tale alimentare și de igienă orală.

Cât timp poți menține efectele albirii și ce factori pot influența această durată?

Rezultatul procedurii de albire dentară profesională poate dura de la câteva luni la câțiva ani, în funcție de mai mulți factori. Iată câțiva dintre acești factori și cum pot influența durabilitatea albirii dentare:

 • Obiceiurile alimentare: Consumul de alimente și băuturi care pătează dinții, cum ar fi cafeaua, ceaiul, vinul roșu sau sosurile de soia, poate duce la decolorarea dinților mai rapid. Dacă îți place să consumi astfel de alimente și băuturi, poți încerca să le limitezi sau să le consumi cu un pai pentru a reduce contactul cu dinții.
 • Obiceiurile de igienă orală: O igienă orală adecvată, cum ar fi periajul zilnic, utilizarea aței dentare și vizitele regulate la medicul stomatolog pentru igienizarea profesională, poate ajuta la menținerea albirii dinților. Dacă nu ai o igienă orală adecvată, dinții pot începe să se decoloreze mai rapid.
 • Fumatul: Fumatul poate cauza îngălbenirea și decolorarea dinților, astfel încât renunțarea la acest obicei poate ajuta la menținerea dinților albi și strălucitori.
 • Factorii genetici: Culoarea dinților este influențată de factori genetici, astfel încât unele persoane pot avea mai mult succes în menținerea efectelor albirii decât altele.
 • Vârsta: Dinții pot începe să se decoloreze odată cu înaintarea în vârstă, așadar persoanele mai în vârstă pot avea nevoie de mai multe proceduri de albire a dinților pentru a menține un zâmbet alb și strălucitor.

 

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.