Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Veneers sau despre fațete dentare

 

Toți ne dorim un zâmbet de reclamă, dar nu avem cu toții norocul unei danturi albe, perfectă de la natură.

Vorba aceea, „Baba suferă la frumusețe!”, nu e valabilă în cazul aplicării fațetelor dentare.

 

Fațetele sunt foi subțiri de ceramică dentară care se atașează pe suprafața dinților, imitând perfect aspectul dinților naturali.

Tehnica de aplicare este minim invazivă, smalțul dinților fiind șlefuit extrem de puțin sau chiar deloc.

Fațetele ceramice reprezintă soluția ideală și minim invazivă pentru un zâmbet de Hollywood și au devenit foarte populare în ultimul timp, după ce tot mai multe vedete de cinematograf și televiziune au apelat la această soluție.

 

Atunci când sunt atașate de dinte, fațetele ceramice sunt practic invizibile și, de asemenea, extrem de rezistente la colorațiile date de cafea, ceai negru sau datorate fumului. Ele reprezintă soluții minim invazive, deoarece prepararea dintelui este minimă. În cele mai multe cazuri, preparația se realizează fără anestezie și asta pentru că prepararea nu provoacă niciun fel de durere.

 

Fațetele ceramice au aspectul cel mai natural dintre toate restaurările protetice.

 

Scopul fațetelor ceramice este înlocuirea stratului de smalțt de la suprafața dinților fracturați, nealiniați sau cu defecte de smalț. La fel ca smalțul dintelui, ceramica este un material translucid care permite luminii să treacă și să fie reflectată de structura internă a dintelui. Astfel, prin simularea efectului luminos al smalțului, fațetele ceramice oferă naturalețe și un zâmbet fermecător.

 

Fațetele ceramice sunt extrem de rezistente

Ceramica este unul dintre cele mai rezistente materiale descoperite vreodată. Atunci când sunt lipite pe suprafața dintelui, fațetele ceramice sunt extrem de durabile. Ceramica este impermeabilă, ceea ce înseamnă că alimentele care provoacă colorații (cafea, tutun, ceai negru, ciocolata, vin roșu etc.) nu au efect asupra fațetelor ceramice. Astfel, vă veți putea bucura de micile dumneavoastră plăceri și, în același timp, să vă păstrați un zâmbet strălucitor.

 

Fațetele ceramice pot remedia o gamă largă de probleme cosmetice:

 

  • Imperfecțiuni de structură - Fațetele ceramice pot fi folosite pentru a reconforma dinții cu defecte de formă sau fracturi;
  • Modificările de culoare cauzate obturațiilor vechi - Anumite obturații îsi pot modifica culoarea în timp, schimbând astfel aspectul dinților, chiar dacă aceștia sunt albi și sănătoși. Fațetele din porțelan pot fi folosite pentru a remedia aceste imperfecțiuni;
  • Colorații severe - În anumite cazuri, tratamentele de albire nu pot reda culoarea originală a dinților și atunci fațetele ceramice pot fi utilizate pentru a vă reda un zâmbet de invidiat;
  • Spațiile dintre dinți - În anumite cazuri, dentistul vă poate recomanda fațetarea ceramică ca alternativă la tratamentul ortodontic, acestea fiind modelate, astfel încât să elimine spațiile dintre dinți.

 

Sunt fațetele ceramice alegerea corectă pentru dumneavoastră?

Deși fațetele ceramice pot oferi avantaje semnificative, comparativ cu alte metode de restaurare, asta nu înseamnă că ele reprezintă o soluție universală pentru orice caz stomatologic. Numai după o consultație amănunțită efectuată de către un medic dentist cu experiență, din clinica noastră, vă poate sfătui dacă să alegeți tratamentul prin fațete ceramice sau nu. Chiar dacă dentistul decide că fațetele ceramice nu sunt o alegere viabilă pentru dumneavoastră, veți fi îndrumat către o altă opțiune estetică, care să se potrivească situației stomatologice individuale.

Medicii specialiști ai clinicii Dr. Leuștean BeautyDentExpert, vă așteaptă la o consultație, pentru a vă reda zâmbetul mult dorit!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.