Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Despre clinică Echipă Tratamente Cazuri Tarife Blog Contact

Endodonție

Termenul de endodonție este compus din două cuvinte grecești „endo” și „odont”, care înseamnă "înăuntru" și, respectiv, "dinte".

 

Endodonția este o specialitate a stomatologiei care se concentrează pe diagnosticarea, prevenirea și tratarea bolilor dentare, în special a țesutului viu care se găsește în nervul dintelui, cunoscut sub numele de pulpă dentară.

 

Endodonția este ramura stomatologiei care se concentrează pe morfologia, fiziologia, patologia și terapia afecțiunilor pulpei dentare și ale țesutului periradicular.

 

Dintele este alcătuit din trei straturi: smalț, dentină și cement, care protejează partea interioară a dintelui.

Vă așteptăm în clinica stomatologică Dr. Leuștean, pentru tratamente sigure, cu rezultate de succes, ajutându-ne de tehnologia avansată. 

Structura interioară a unui dinte este alcătuită din țesuturi moi, reprezentate de camera pulpară, care adăpostește nervi, vase de sânge și alte componente celulare (mijloacele de hidratare și nutriție ale dintelui.

 

Adesea, pacienții nu au nicio idee despre ce este terapia endodontică sau scoaterea nervilor atunci când aud aceste fraze în legătură cu stomatologia.

 

Terapia endodontică este unul dintre cele mai frecvente tratamente dentare și este utilizată pentru a reduce riscul de devitalizare a dintelui prin tratarea nervilor inflamați sau infectați (în special pentru a salva un dinte deteriorat).

 

În urma tratamentului endodontic, dintele continuă să își îndeplinească funcțiile biologice și mecanice, primind „hrană” de la țesuturile învecinate.

Dacă vă confruntați cu una dintre problemele enumerate mai jos, ar trebui să consultați un medic stomatolog pentru un tratament endodontic:

 • Este prezentă sensibilitatea ridicată la alimentele și băuturile foarte calde sau reci
 • Sensibilitatea este, de asemenea, prezentă și la atingere și masticație
 • Apare mobilitatea dinților
 • Dureri locale care nu pot fi ameliorate doar cu un tratament comun medicamentos
 • Este prezentă decolorarea dintelui afectat (pulpa dentară se necrozează)
 • Prezența cariilor în stadii avansate, a infecțiilor și a abceselor dentare.

 

Aceste afecțiuni pot fi tratate doar în cabinetul medicului stomatolog, printr-un tratament care nu cauzează durere sau disconfort, ajutați de microscopul endodontic, care asigură o rată de succes a procedurii mult mai mare. Tehnologia avansată, acest microscop dentar, este soluția pentru a salva dinții de la extracție.

Endodonția la microscop

Extracția și tratamentul endodontic cu ajutorul microscopului sunt mai eficiente și mai sigure decât extracția de tip vechi, datorită performanței optice superioare a microscopului, care permite o mai bună vizualizare a structurii interne a dintelui.

 

Care sunt avantajele oferite de această tehnologie?

 • Redă un diagnostic precis, sigur;
 • Se elimină în totalitate infecțiile de canal;
 • Reprezintă un tratament care nu cauzează durere sau disconfort;
 • Vizibilitatea este mult mai amplificată și clară;
 • În urma procedurii, refacerea este rapidă;
 • Tratamentul este realizat într-o singură ședință;
 • Este mult mai puțin costisitoare decât extracția dentară, urmată fiind de un tratament implantologic;
 • Dintele natural capătă o durată mai lungă de viață.

Care sunt etapele?

Anamneza, ca orice altă terapie medicală, este în centrul tehnicii endodontice sub microscop. Aceasta este primul pas, momentul în care medicul va prelua toate informațiile referitoare la problema stomatologică a pacientului, conform cazului individual.

 

Urmează o examinare amănunțită a istoricului medical, în timpul căreia se determină sursa simptomelor și semnelor pacientului și apoi se efectuează o serie de radiografii.

 

Pe baza acestor informații, medicul va dezvolta apoi o strategie de tratament specifică și personalizată pentru a vindeca afecțiunea.

 

Vă așteptăm în cadrul clinicii noastre stomatologice Dr. Leuștean, unde vom avea grijă să vă păstrăm zâmbetul pe buze dacă vă numărați printre persoanele care prezintă aceste simptome sau dacă doriți opinia unuia dintre specialiștii noștri cu privire la cea mai eficientă terapie pentru afecțiunea dumneavoastră dentară.

 

Oferă zâmbetului tău îngrijirea pe care o merită!

Gama variată de tratamente de calitate, profesionalismul și anii de experiență în tratarea cazurilor stomatologice complexe, ne ajută să rămânem Artiștii Zâmbetului Tău.