Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Despre clinică Echipă Tratamente Cazuri Tarife Blog Contact

Implant dentar

Implanturile dentare sunt o procedură dentară care poate fi utilizată ca o alternativă la dinții lipsă. Dinții lipsă pot avea un efect negativ asupra sănătății dentare și a încrederii de sine, astfel încât implanturile dentare vă pot ajuta să le recâștigați, în lupta pentru zâmbete complete. 

 

Implanturile dentare sunt rădăcini artificiale din titan care înlocuiesc funcția naturală a rădăcinii pentru susținerea altor structuri dentare, cum ar fi coroanele sau punțile dentare. Acestea asigură stabilitate dentară și elimină orice nevoie de proteze sau plăci parțiale.

 

Implanturile sunt realizate din aliaje speciale de titan, deoarece acest material este perfect compatibil cu corpul uman, necoroziv și extrem de ușor. De asemenea, sunt suficient de puternici pentru a rezista chiar și la proceduri dentare majore, fără riscul de deteriorare sau infecție!

La clinica noastră dentară folosim implanturi de înaltă calitate, recunoscute la nivel internațional, precum Megagen, Dentium, Ankylos, Nobel Biocare și altele.

implant dentar Bucuresti, clinica stomatologica Bucuresti, clinica stomatologica Dr. Leustean

Cu echipa noastră de medici, veți avea acces la o bună asistență medicală și la tratament de specialitate. Acest lucru garantează că procedura dumneavoastră este făcută corect de la început cu profesioniști calificați care sunt dedicați nu numai în munca lor.

 

Plasarea implantului este o etapă importantă în procesul de tratament și trebuie executată de către un medic stomatolog cu experiență, în cabinetul său. Chirurgul implantolog va plasa implanul în osul alveolar, în locul dintelui lipsă. În anumite cazuri se poate plasa și o coroană provizorie peste implant.

 

Vindecarea are loc în câteva zile, dar implantul poate fi folosit pentru ancorarea coroanei dentare numai după o perioadă de trei până la șase luni, timp în care osul crește în jurul implantului și se stabilizează (osteointegrare). Avantajul este că, după această fază, implantul se simte ca rădăcina unui dinte natural.

Implantul dentar are nevoie de următoarele elemente:

 • Implantul
 • Bontul protetic
 • Coroana

 

Iată o imagine reprezentativă structurii implantului dentar, pentru a căpăta o imagine mult mai clară asupra procedurii:

 

implant dentar Bucuresti, clinica stomatologica Dr. Leustean, stomatologie Bucuresti

De ce sa aleg implanturile dentare ca alternativa de tratament?

Alegând implanturile dentare ca alternativă la tratamentele clasice puteți obține o serie de avantaje:

 • Menținerea esteticii faciale: Dinții lipsă pot cauza îmbătrânirea prematură și pierderea structurii faciale, iar implanturile dentare sunt răspunsul pentru această problemă. Oasele maxilare atrofiate dau aspectul de îmbătrânire prematură.
 • Osul în care au fost plantați se va atrofia în timp dacă nu este înlocuit cu unul sănătos prin intermediul unui dispozitiv artificial care ne permite să ne păstrăm aspectul original, prevenind în același timp apariția unor daune sau probleme ulterioare. Implanturile dentare pot ajuta la prevenirea deteriorării maxilarelor astfel încât fața să-și păstreze structura naturală.
 • Păstrează dinții sănătoși: Alternativa clasică la un dinte lipsă este o punte dentară. Aceasta presupune șlefuirea dinților învecinați dintelui lipsă. Prin folosirea unui implant dentar, dinții naturali rămân întregi.
 • Permit lucrări fixe: În stomatologia clasică este nevoie de dinți stâlpi pentru a ancora o punte dentară. Atunci când nu există dinți care să fie folosiți pe post de stâlpi, lipsa lor se numește edentație terminală.
 • Stomatologia clasică rezolvă această problemă prin aplicarea unor lucrări mobilizabile (proteze) care se îndepărtează de către pacient pentru igienizare. Implanturile dentare permit lucrări fixe pe aceste zone de edentații terminale și totodată reducerea costurilor (proteze complexe).
 • Permit menținere și stabilitate excentă a lucrărilor dentare: Implanturile dentare sunt ferm ancorate în osul maxilar sau mandibular. Prin ancorarea lucrărilor de implant dentar obținem o stare excelentă de confort pentru pacienți.

Cum se aplică implantul dentar?

Aplicarea unui implant este una dintre cele mai ușoare proceduri chirurgicale. Chiar dacă lucrurile pot părea complicate, pacienții care au făcut acest tratament spun că plasarea poate fi mai ușoară chiar și decât o simplă procedură de extracție. În cadrul clinicii noaste stomatologice Dr. Leustean folosim anestezice de calitate în timpul procesului de inserție pentru a ne asigura de confortul pacienților.

 

La clinica noastră, ne asigurăm, prin utilizarea unor anestezice de calitate, că nu veți simți nicio durere în timpul inserției implanturilor.

 

implant dentar Bucuresti, clinica stomatologica Dr. Leustean, stomatologie Bucuresti

 

Pentru pacienții care au pierdut unul sau mai mulți dinți, un implant este primul pas spre o viață mai bună, bucurându-se de o estetica dentară excepțională și de sănătate orală asigurată.

 

Deoarece aplicarea implantului este o procedură chirurgicală foarte avansată din punct de vedere medical, se va avea mare grijă încă de la început. La clinica noastră pot fi necesare radiografii sau chiar o tomografie computerizată a maxilarului dumneavoastră pentru a ne asigura că acesta este sigur pentru intervenție.

 

Acești primi pași sunt importanți, astfel încât ne permite să determinăm cu foarte mare exactitate nivelul osului disponibil pentru a putea insera implantul. De asemenea, se va examina și stabili poziția inserării implantului și tipul de implant necesar. În cazul în care nu există os suficient se poate adăuga și os artificial pentru a obține suficient suport pentru implant.

 • Care este durata de viață a implantului dentar?

Calitatea implantului, nivelul de îndemânare al medicului, cantitatea de os disponibil pentru implantare și starea de sănătate a pacientului au un impact asupra duratei de viață a implanturilor.

 

Este esențial să mențineți o igienă dentară corespunzătoare, să vizitați medicul dentist în mod regulat și să urmați toate instrucțiunile medicului dacă doriți să vă bucurați de utilizarea pe termen lung a implanturilor dentare.

 

Implanturile dentare continuă să funcționeze corect timp de 25-30 de ani după amplasare.

 

 • Care sunt factorii care pot influența durata de viață a implanturilor?

 • Volumul de os disponibil pentru fiecare caz stomatologic în parte
 • Calificarea medicului stomatolog, astfel încât plasarea implantului în poziția corectă și alegerea dimensiunii implantului să nu cauzeze probleme ulterioare
 • Starea de sănătate generașă a pacientului
 • Sistemul de implantare folosit
 • Respectarea indicațiilor medicului stomatolog, atât în ceea ce privește:
 1. Pregătirea de intervenția chirurgicală și recomandările postoperatorii
 2. Modul în care acestea vor fi întreținute prin igienizare corespunzătoare și vizite regulate la cabinet, pentru controale de rutină și igienizări profesionale.
 • Cine este canditatul ideal pentru tratamentul cu implant dentar?

Pentru acest tip de tratament chirurgical, nu există un canditat ideal. Dacă vă confruntați cu goluri dentare, indiferent de motivul care a cauzat această problemă, atunci implantul dentar poate fi soluția ideală pentru dumneavoastră, de a vă reface complet aspectul estetic al zâmbetului, dar și funcționalitatea.

 

În ceea ce privește vârsta, implanturile pot fi plasate la persoane de toate vârstele, din momentul în care creșterea osoasă a încetat. Limitele sunt stabilite de tinerii sau adolescenții care nu au finalizat procesul de creștere osoasă și de persoanele foarte în vârstă (peste 90 de ani) cu o vindecare deficitară. Nu avem nicio restricție dacă au boli generalizate care sunt stabile și tratate.

 

Bineînțeles, există cazuri în care medicul, după o examinare amănunțită și analize de specialitate, decide că nu este necesară o intervenție chirurgicală și atunci se recurge la o terapie alternativă.

 

 • Este dureroasă intervenția chirurgicală?

Majoritatea intervențiilor chirurgicale de implantologie se fac sub anestezie locală, ceea ce înseamnă că nu sunt dureroase, astfel încât vă puteți bucura de un tratament sigur, care nu cauzeaza disconfort.

 

 • Cât durează procedura?

Durata tratamentului este determinată de numărul de implanturi care urmează să fie plasate și de gravitatea cazului tratat în acel moment. În medie, putem începe de la 45 de minute până la câteva ore.

Cazuri stomatologice în cadrul clinicii Dr. Leuștean

Oferă zâmbetului tău îngrijirea pe care o merită!

Gama variată de tratamente de calitate, profesionalismul și anii de experiență în tratarea cazurilor stomatologice complexe, ne ajută să rămânem Artiștii Zâmbetului Tău.